Menu tygodniowe

Tydzień polski 18.02-23.02

Dzień Zestaw obiadowy
Poniedziałek Zupa jarzynowa z makaronem
(ziemniaki, kurczak, marchew, kalafior, brokuły, seler, makaron, śmietana,)
Nuggetsy z opiekanymi ziemniakami
(filet drobiowy, jaja, bułka tarta, płatki kukurydziane)
Wtorek Zupa pomidorowa
(Kurczak, koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna,)
Kotlet schabowy moczony w mleku i cebuli z kapustą zasmażaną
(wieprzowina, kapusta, cebula, jajko ,marchew, mąka pszenna, mleko, bułka tarta, śmietana)
Środa Kapuśniak
(kapusta kiszona, żeberka, marchew, cebula, ziemniaki, mąka pszenna)
Filet pod pierzynką z warzyw
(filet drobiowy, cebula, marchew, seler, koncentrat pomidorowy)
Czwartek Zupa pieczarkowa
(pieczarki, cebula, marchew, seler, mąka pszenna, śmietana)
Bawarska pieczeń w sosie pomidorowym
(wieprzowina, cebula, kapusta biała, czosnek, przecier pomidorowy, mąka pszenna, śmietana, jaja)
Piątek Rosół z makaronem
(drób, cebula, czosnek, marchew, mąka pszenna, jaja, seler)
Ryba w panierce
(ryba miruna, bułka tarta, jaja)
Pierogi ruskie
(ziemniaki, cebula, masło, ser biały, mąka pszenna, jaja)
Sobota Zupa ogórkowa
(ogórek kiszony, ziemniaki, marchewka, seler, śmietana, mąka pszenna)
Filet w złocistej panierce
(filet drobiowy, bułka tarta, jajka, mąka pszenna)
Niedziela Lokal
Zamknięty

Tydzień europejski 25.02-02.03

Dzień Zestaw obiadowy
Poniedziałek Zupa chrzanowa z jajkiem
(ziemniaki, cebula, chrzan, czosnek, śmietana, jajko, bułka pszenna,)
Kotlet drobiowy siekany
(filet drobiowy, jaja, mąka pszenna, bułka tarta)
Wtorek Rosyjska solianka
(wieprzowina, ogórek kiszony, marchew, ziemniaki, seler,)
Filet z kurczaka w panierce ketchupowej
(filet drobiowy, majonez, ketchup, bułka tarta ,jajka)
Środa Zupa minestrone
(ogórek, cebula, mąka pszenna, seler, marchew)
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
(filet drobiowy, mąka pszenna, bułka pszenna, papryka, cebula, jajka)
Czwartek Zupa flaczki
(flaczki wołowe, wieprzowina, marchew, cebula, seler, mąka pszenna, śmietana)
Gnocchi ze szpinakiem
(jajka, ser biały, śmietana mąka, cebula, szpinak, ser żółty)
Piątek Fasolka po bretońsku
(fasola Jaś, kiełbasa, mąka pszenna, śmietana, cebula, przecier pomidorowy)
Pieczona karkówka w sosie ogórkowym
(wieprzowina, ogórek, śmietana, mąka pszenna, cebula)
Sobota Barszcz Ukraiński
(cebula, ziemniaki, buraki, marchew, seler, mąka pszenna, śmietana)
Naleśniki ze szpinakiem
(mąka pszenna, jaja, mleko, szpinak, ser feta, śmietana, czosnek,)
Niedziela Rosół włoski
(pomidory, kapusta włoska, marchew, kasza kus – kus. seler)
Schab pieczony z sosem pieczeniowym
(wieprzowina, cebula, ziemniaki, śmietana, mąka pszenna)