Menu tygodniowe

Tydzień polski 15.04-.21.04

Dzień Zestaw obiadowy
Poniedziałek Staropolska kartoflanka
(ziemniaki, marchew, seler mąka pszenna, kurczak, cebula)
Filet grillowany w sosie śmietanowym
(filet drobiowy, cebula, śmietana, mąka pszenna, sól, pieprz)
Wtorek Zupa pomidorowa
(Kurczak, koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna,)
Kotlet schabowy moczony w mleku i cebuli
z kapustą zasmażaną
(wieprzowina, kapusta, cebula, jajko ,marchew, mąka pszenna, mleko, bułka tarta, śmietana)
Środa Zupa minestrone
(ogórek, cebula, mąka pszenna, seler, marchew)
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem
(mąka pszenny, jaja, śmietana, cebula, kurczak)
Czwartek Barszcz biały z jajkiem i ziemniakami
(cebula, ziemniaki, marchew, seler, jajka)
Bigos
(kapusta, cebula, kiełbasa, koncentrat pomidorowy)
Piątek LOKAL
ZAMKNIĘTY
Sobota LOKAL
ZAMKNIĘTY
Niedziela LOKAL
ZAMKNIĘTY

Tydzień europejski 22.04-28.04

Dzień Zestaw obiadowy
Poniedziałek LOKAL
ZAMKNIĘTY
Wtorek Rosół z makaronem
(korpus z kurczaka, mąka pszenna, jaja, mleko)
Kotlet drobiowy z sezamem
(filet drobiowy, jaja, sezam, mąka pszenna,)
Środa Zupa ogórkowa
(ogórki kiszone, ziemniaki, cebula, marchew, seler, mąka pszenna, śmietana)
Rumsztyk wieprzowo-wołowy z cebulką, ziemniaki opiekane, surówka
(wieprzowina, wołowina cebula, bułka tarta, mąka pszenna, jaja,)
Czwartek Fasolka po bretońsku
(fasola Jaś, kiełbasa, mąka pszenna, śmietana, cebula, przecier pomidorowy)
Gnocchi ze szpinakiem
(jajka, ser biały, śmietana mąka, cebula, szpinak, ser żółty)
Piątek Barszcz Ukraiński
(cebula, ziemniaki, buraki, marchew, seler, mąka pszenna, śmietana)
Makaron tagliatelle z sosem carbonara
(jajka, mąka, śmietana, cebula, szynka, ser żółty)
Sobota Krupnik
(wieprzowina, kasza jęczmienna , seler, marchew)
Kotlet schabowy
(wieprzowina, jajko, mąka pszenna, bułka tarta)
Niedziela Lokal
Zamknięty