Menu tygodniowe

Tydzień polski 10.12-15.12

Dzień Zestaw obiadowy
Poniedziałek Staropolska kartoflanka
(ziemniaki, marchew, seler mąka pszenna, kurczak, cebula)
Nuggetsy
(kurczak, jaja, bułka tarta, płatki kukurydziane)
Wtorek Zupa pomidorowa
(korpus z kurczaka, koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, jajka)
Schab panierowany z zasmażaną kapustą
(wieprzowina, kapusta, cebula, jajko ,marchew, mąka pszenna, bułka tarta, śmietana))
Środa Barszcz czerwony z uszkami
(cebula, pieczarki, buraki, marchew, seler, mąka pszenna, jajka)
Filet z warzywami
(filet drobiowy, cebula, marchew, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna)
Czwartek Kapuśniak
(kapusta kiszona, żeberka, marchew, cebula, ziemniaki, mąka pszenna)
Pieczona karkówka w sosie pieczarkowym
(wieprzowina, pieczarki, śmietana, cebula)
Piątek Barszcz Ukraiński
(cebula, ziemniaki, buraki, marchew, seler, mąka pszenna, śmietana)
Ryba w panierce
(ryba miruna, bułka tarta, jaja)
Gnocchi ze szpinakiem
(jajka, ser biały, śmietana mąka, cebula, szpinak, ser żółty)
Sobota Rosół z makaronem
(korpus z kurczaka, mąka pszenna, jaja, mleko)
Schab pieczony z sosem pieczeniowym
(wieprzowina, cebula, śmietana, mąka pszenna,)
Niedziela Lokal
Zamknięty

Tydzień europejski 17.12-22.12

Dzień Zestaw obiadowy
Poniedziałek Poniedziałek 17.12.2018
Zupa minestrone
(korpus z kurczaka, ogórek, cebula, mąka pszenna, seler, marchew)
Kotlet drobiowy siekany
(filet drobiowy, jaja, mąka pszenna, bułka tarta)
Wtorek Zupa paprykowa
(papryka, cebula, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana)
Kotlet po bawarsku
(wieprzowina, cebula, pieczarki, ser żółty)
Środa Fasolka po bretońsku
(fasola Jaś, kiełbasa, mąka pszenna, śmietana, cebula, przecier pomidorowy)
Rolada serowo- mięsna z sosem paprykowym
(ser żółty, papryka, wieprzowina, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana, majonez, jajka)
Czwartek Zupa porowo serowa
(por, ziemniaki, kurczak, marchew, serek topiony, ser żółty, śmietana)
Rolada drobiowa w sosie śmietankowym
(filet drobiowy, ser topiony, śmietana, mąka pszenna, )
Piątek Zupa fasolowa z makaronem
(fasola Jaś, marchew, seler, mąka pszenna, jaja, makaron )
Ryba po grecku
(ryba miruna, cebula, marchew, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna)
Sobota Rosół włoski
(pomidory, kapusta włoska, marchew, kasza kus – kus. seler)
Kotlet schabowy w panierce
(wieprzowina, bułka tarta, jajka, mąka pszenna)
Niedziela Lokal
Zamknięty